Chirurgie asimetrie mamara

asimetrie-mamara-operatie-estetica

Asimetria mamara este una dintre cele mai neplacute anomalii genetic sau urmari ale alaptatului. Estetica sanilor inegali au repercursiuni extrem de neplacute asupra profilului psihologic al femeilor. Diferentele de volum, forma si contur sunt foarte usor de corectat prin intermediul lipofillingului. Aceasta tehnica de corectie a asimetriei sanilor permite introducerea de grasime tintit exact in locul unde sunt probleme, posibilitatile de remodelare fiind practic nelimitate.

In cazul asimetriilor mamare severe, se pune accent pe remodelarea complexului areola – mamelon, asezarea perfecta a acestui reper anatomic fiind obligatorie pentru obtinerea rezultatului dorit.

Chirurgia asimetriei mamare este deosebit de complexa, protocolul operator fiind elaborat individual, in functie de anatomia fiecarei paciente.

Clinica de chirurgie estetica Dr. Bejinariu utilizeaza frecvent diferite tehnici pentru obtinerea simetriei sanilor: lipofillingul, remodelarea mamelonului si a areolei, ridicarea sanilor si augmentarea mamara cu implanturi siliconice.

Dr. Catalin Bejinariu foloseste lipofillingul la pacientele cu asimetrie mamara moderata si mai ales la cele care prezinta defecte regionale, la nivelul unui cadran al sanului; obtinerea conturului perfect prin aceasta tehnica este practic de neegalat prin orice alta metoda chirurgicala.

Prin chirurgia areolei si mamelonului, se urmareste simetrizarea acestor structuri, care dau echilibru si naturalete intregului bust.

Ridicarea sanilor se impune in cazurile in care, odata cu trecerea timpului, “caderea” sanilor nu s-a realizat uniform sau in cele in care asimetria genetica initiala este accentuata de pierderea elasticitatii pielii, caracteristica varstelor mai inaintate.

Marirea sanilor prin utilizarea implanturilor siliconice este o solutie pentru rezolvarea asimetriei mamare doar in cazuri atent selectionate, existand riscul accentuarii defectelor dupa augmentarea sanilor.

Cicatricile postoperatorii sunt de foarte mici dimensiuni, fiind practic invizibile, datorita ascunderii acestora in pliurile naturale ale pielii.

Descoperiti cum va puteti atinge idealul de frumusete, programandu-va la o consultatie la numarul de telefon: 0724572908.