Chirurgie mameloane invaginate

Va simtiti adesea jenata de aspectul nenatural al mameloanelor dumneavoastra? In afara de aspectul estetic neplacut, mameloanele invaginate sau “sfarcurile adancite” pot cauza infectii locale frecvente si iritatiile persistente.

Mameloanele “infundate” (sau sfarcurile ingropate), cum sunt cunoscute de publicul larg, apar la pacientele care au suferit interventii chirurgicale la nivelul sanului, la cele cu infectii severe ale glandei mamare, precum si la cele cu anomalii genetice raspunzatoare de modificarea formei si pozitiei mamelonului.

Complexul areolo-mamelonar (format din areola si mamelon) este extrem de important in crearea imaginii de ansamblu a sanului frumos, modificarile acestuia, chiar si de mici dimensiuni avand repercursiuni catastrofale asupra aspectului general al sanilor.

Clasificarea mameloanelor invaginate cuprinde trei grade, dupa cum urmeaza:

• Gradul I – mameloane retractate care se scot cu usurinta si isi mentin pozitia naturala;
• Gradul II – mameloane retractate care pot fi scose ,  dar cu retractie imediata;
• Gradul III – mameloane retractate care se scot cu dificultate si revin rapid in pozitia initiala.

Interventia chirurgicala de corectare a mameloanelor invaginate se realizeaza cu anestezie locala si dureaza aproximativ 30 de minute. Dupa terminarea procedurii de remodelare a sfarcurilor ingropate, pacienta poate parasi clinica continuandu-si programul zilnic fara restrictii. In urma interventiei chirurgicale de corectie a mameloanelor retractate nu raman cicatrici vizibile, aspectul postoperator fiind similar cu al sanului natural.

Rezultatul postoperator este vizibil imediat, mamelonul fiind ridicat (scos din profunzime) si simetrizat cu mamelonul sanatos, astfel incat se obtine aspectul natural al sanului. Clinica de chirurgie estetica Dr. Bejinariu asigura rezistenta rezultatului in timp prin utilizarea unor fire de calitate, care, odata pozitionate la baza mamelonului, ii creeaza acestuia stabilitate, construind o bariera care impiedica retractia sfarcului.

Dr. Bejinariu recomanda tratamentul chirurgical al mameloanelor invaginate tuturor pacientelor care din cauza aspectului nenatural al sanilor simt ca pierd treptat din feminitate, asigurandu-le ca, dupa efectuarea interventiei, nu vor mai avea motive de ingrijorare cu privire la simetria sfarcurilor, aparitia episoadelor repetitive de inflamatii, precum  si a neplacutelor iritatii tranzitorii.