Marirea buzelor cu acid hialuronic

Marirea buzelor cu acid hialuronic

Buzele sunt cu siguranță elementul-cheie în definirea senzualității feminine. Buzele participă la crearea primei impresii, fiind esențiale în construirea look-ului încrezător al femeii moderne. Dincolo de sex appeal, aspectul buzelor poate transmite mesaje eronate interlocutorului, buzele subțiri fiind interpretate ca semn al ostilității, agresivității și lipsei de încredere. Mărirea buzelor are la bază conceptul de volumizare tridimensională, punându-se accent pe evidențierea calităților precum  și pe corectarea asimetriilor și neregularităților de la acest nivel. Cu o singură vizită efectuată în cabinetul Dr. Bejinariu, buzele pacientelor arată mai pline, mai tinere și mai bine definite. După efectuarea intervenției de mărire și remodelare a buzelor, care nu durează mai mult de 30 de minute, veți putea părăsi cabinetul cu promisiunea că nu veți mai pierde timp în fața oglinzii pentru make-up sau alte artificii cosmetice cu rezultate de scurtă durată și veți radia încredere și senzualitate datorită noilor buze.

Injectarea de acid hialuronic este în top 3 intervenții non-chirurgicale efectuate în scop estetic, utilizarea pe scară largă a acestuia permițând depășirea barierei de 2 milioane de pacienți satisfăcuți numai în Statele Unite ale Americii în ultimul an. Piața fillerelor (precum acidul hialuronic) a crescut cu 20% în ultimul an, tot mai multe personae apelând la această procedură datorită siguranței crescute și rezultatelor imediate.

Acidul hialuronic, prin proprietatile sale curative, si-a dovedit utilitatea atat in medicina estetica, cat si in in tratamentul afectiunilor din ortopedie, oftalmologie si in dermatologie.

Proprietatile acidului hialuronic de a retine apa si a mentine lubrifierea structurilor adiacente au permis utilizarea acestui glicozaminoglican in tratamentul artitelor pentru lubrifierea articulatiilor si mentinerea mobilitatii acestora. Aceleasi proprietati chimice il recomanda pentru utilizarea in chirurgia oculara fiind des folosit in tratamentul cataractei pentru refacerea volumului intraocular. In dermatologie acidul hialuronic este utilizat pentru hidratarea pielii si vindecarea leziunilor superficiale.

Utilizarea frecventa a acidului hialuronic pentru tratamentul unei game variate de afectiuni acute si cornice, precum si multitudinea de studii clinice dedicate utilizarii acestuia imi permit sa afirm ca utilizarea produsului este sigura si fara riscuri. Efectele adverse aparute in urma injectarii acestuia tinand doar de elemente periprocedurale care ridica factorii de risc.

Acidul hialuronic este o substanta chimica sintetizata si resorbita in organismul uman in conditii fiziologice, prin urmare in urma injectarii acestuia nu apar reactii de respingere (reactii de corp strain), iar cantitatea introdusa se reduce lent (progresiv) prin resorbtie.

Versatilitatea acestui produs sta la baza gamei variate de proceduri de intinerire faciala asupra carora ne vom concentra in cele ce urmeaza. Producatorii de acid hialuronic si-au diversifiat gama de produse particularizand proprietatile acestora in functie de necesitatile pacientelor, existand in prezent diferente ce tin de consistenta produsului, precum si asocierea acestuia cu substante anestezice pentru facilitarea confortului in timpul procedurii de intinerire faciala.

Intinerirea faciala prin injectare de acid hialuronic se realizeza utilizand seringi (preumplute) cu ace foarte fine, procedura fiind nedureroasa si adesea realizata fara anestezie. In cazul in care pacienta solicita efectuarea anesteziei, se pot utiliza creme cu anestezic sau anestezie locala cu lidocaina.

Augmentarea (marirea) buzelor reprezinta una dintre principalele intrebuintari ale acidului hialuronic, remodelarea, volumizarea si simetrizarea acestora fiind esentiale pentru obtinerea armoniei faciale. Buzele mici, lipsa conturului si buzele ridate si atrofiate reprezinta motive frecvente pentru care pacientele mele apeleaza la aceasta procedura. Augmentarea si remodelarea buzelor prin acid hialuronic este completata in cazurile in care se impune de umplerea ridurilor fine periorale (din jurul gurii, caracteristice fumatorilor) cu acid hialuronic cu densitate scazuta.

Durata procedurii este de aproximativ 20 de minute, crescand la 30 de minute cand este necesara efectuarea anesteziei. Pacienta isi poate relua activitatea dupa 60 de minute de la terminarea interventiei, timp necesar remiterii eritemului (roseata) postinjectional.

Reactiile adverse sunt extrem de rare si sunt reprezentate de formarea unui hematom de mici dimensiuni la nivelul zonei de injectare, sangerarea minima la nivelul punctiei, echimoza (vanataie), eritem (roseata) si edem (umflatura locala). Pentru tratamentul acestora si remiterea simptomatologiei fiind suficienta aplicarea de gheata.

Rezulatatul final poate fi apreciat la trei pana la sapte zile dupa efectuarea procedurii (timp necesar rehidratarii), insa remodelarea regiunii este evidenta inca de la iesirea din cabine.
Rezultatul se mentine intre sase si noua luni si este influentat de viteza de resorbtie proprie fiecarei paciente.

Recomand utilizarea acidului hialuronic pentru intinerirea faciala bazandu-ma pe siguranta utilizarii si versatilitatea acestui produs. Integrarea acestor proceduri in armamentarium-ul chirurgului estetician este salutarea si capabila sa asigure parcurgerea unui nou pas in drumul nostru catre atingerea idealului frumusetii.

Armonia faciala este considerata a fi unul dintre pilonii de baza ai frumusetii asa cum este aceasta perceputa de majoritatea pacientelor mele, prin urmare recomand cu fiecare ocazie o documentare riguroasa cu privire la efectuarea acestei proceduri estetice. Consider si recomand ca in momentul alegerii chirurgului estetician sa se tina cont de apecte precum: apartenenta acestuia la societatile nationale de profil (garant al calitatii actului medical), experienta practica in domeniul chirurgiei si medicinii estetice, nota personala care sa permita o buna colaborare medic – pacient si nu in ultimul rand ambientul necesar efectuarii procedurii. Imi doresc ca prin aceste randuri sa atrag atentia acelor paciente care se afla in fata unei decizii importante pentru imaginea lor si care pot fi tentate de mirajul formei fara fond, riscand sa fie tratate chiar de persoane fara certificat de libera practica, ascunse in spatele unei imaginii supradimensionate.


Dr. Bejinariu Cătălin  Medic Specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă

Programări Consultații și Intervenții Chirurgicale (sistem privat): 0724 572 908

Programări Spitalul Sanador (sistem privat): 021 9699