Marirea buzelor (lipofilling)

Marirea buzelor prin lipofilling

Buzele sunt cu siguranta elementul cheie in definirea senzualitatii feminine. Buzele participa la crearea primei impresii, fiind esentiale in construirea look-ului increzator al femeii moderne. Dincolo de sex appeal, aspectul buzelor poate transmite mesaje eronate interlocutorului, buzele subtiri fiind interpretate ca semn al ostilitatii, agresivitatii si lipsei de incredere.
Cu o singura procedura efectuata in cabinetul de chirurgie estetica Dr. Bejinariu, buzele pacientelor arata mai pline, mai tinere si mai bine definite. Dupa efectuarea interventiei de marire si remodelare a buzelor care nu dureaza mai mult de 45 de minute, veti putea parasi cabinetul cu promisiunea ca nu veti mai pierde timp in fata oglinzii pentru make-up sau alte artificii cosmetice cu rezultate de scurta durata si veti radia incredere si senzualitate datorita noilor buze.

Marirea buzelor prin lipofilling este o interventie chirurgicala sigura, fara riscuri si cu rezultate impresionante. Cel mai mare avantaj al acestei proceduri este dat de durata crescuta a efectului de augmentare, mult superioara injectarii de acid hialuronic. Un alt avantaj al mariri buzelor prin injectare de grasime proprie este reprezentat de faptul ca in niciun moment al procedurii nu se utilizeaza substante straine organismului, medicul estetician transplantand practic grasimea de la nivelul regiunii abdominale la nivelul buzelor.

Durata procedurii este de aproximativ 45 de minute, crescand la 60 de minute in cazuri particulare cum sunt cele ale pacientelor foarte slabe unde recoltarea grasimii presupune eforturi suplimentare. Recoltarea grasimii se realizeaza de la nivelul regiunii abdominale prin folosirea unor canule foarte subtiri care nu lasa semne, urmand ca dupa centrifugare si selectarea grasimii de calitate, sa se efectueze remodelarea buzelor prin injectarea grasimii prelucrate. Pacienta isi poate relua activitatea dupa aproximativ 3 ore de la terminarea interventiei chirurgicale.

Dr. Catalin Bejinariu insista asupra intelegerii procedeului de transplantaare a tesutului grasos de la nivelul regiunii abdominale la nivelul buzelor, deoarece astfel se poate intelege mai usor de ce exista o anumita rata de resorbtie a grasimii injectate. Traumatizarea suplimentara prin nerespectarea protocolului de recoltare si injectare, particularitatile intrinseci ale organismului, precum si nerespectarea recomandarilor postprocedurale de catre pacienta, pot determina cresterea ratei de resorbtie a grasimii injectate.

Reactiile adverse sunt extrem de rare si sunt reprezentate de formarea unui hematom de mici dimensiuni la nivelul zonei de injectare, sangerarea minima la nivelul punctiei, echimoza (vanataie), eritem (roseata) si edem (umflatura locala). Pentru tratamentul acestora si remiterea simptomatologiei fiind suficienta aplicarea de gheata.

Rezulatatul final poate fi apreciat la 3 pana la 7 zile dupa efectuarea procedurii, insa remodelarea regiunii este evidenta inca de la iesirea din cabinet. Rezultatele maririi buzelor prin injectare de grasime se mentin toata viata, mentinerea in timp a acestora fiind influentata insa de factori precum: modalitatea de recoltare, calitatea centrifugarii, precum si de protocolul de injectare. Abaterea de la aceste principii poate avea rezultate nefaste reprezentate de o rata de resorbtie mult superioara mediei descrisa in literatura de specialitate. Este extrem de important sa cunoasteti faptul ca fiecare organism este unic si prin urmare are un comportament propriu cu privire la capacitatea de integrare a grefelor, deci este gresit sa ne hazardam afirmand ca rata de integrare a grefelor grasoase o sa fie de 100%. Prin respectarea protocolul international de injectare si printr-o buna colaborare cu pacientele, Dr. Bejinariu a reusit stabilizarea ratei de integrare a grasimii injectate in jurul valorii de 90%, insa nu ascundem faptul ca am avut paciente la care, in ciuda respectarii stricte a princiipiilor procedurale, s-a obtinut o rata de integrare de numai 70%.

Clinica de chirurgie estetica Dr. Catalin Bejinariu recomanda utilizarea transplantului de grasime pentru intinerirea faciala, bazandu-ne pe siguranta utilizarii si lipsa reactiilor adverse. Integrarea acestor proceduri in armamentariumul chirurgului estetician este salutara si capabila sa asigure parcurgerea unui nou pas in drumul nostru catre atingerea idealului frumusetii.

Armonia faciala este considerata a fi unul dintre pilonii de baza ai frumusetii asa cum este aceasta perceputa de majoritatea pacientelor mele, prin urmare recomand cu fiecare ocazie o documentare riguroasa cu privire la efectuarea acestei proceduri estetice. Consider si recomand ca in momentul alegerii chirurgului estetician sa se tina cont de apecte precum: apartenenta acestuia la societatile nationale de profil (garant al calitatii actului medical), experienta practica in domeniul chirurgiei si medicinii estetice, nota personala care sa permita o buna colaborare medic – pacient si nu in ultimul rand ambientul necesar efectuarii procedurii. Imi doresc ca prin aceste randuri sa atrag atentia acelor paciente care se afla in fata unei decizii importante pentru imaginea lor si care pot fi tentate de mirajul formei fara fond, riscand sa fie tratate chiar de persoane fara certificat de libera practica, ascunse in spatele unei imaginii supradimensionate.

Descoperiti cum va puteti atinge idealul de frumusete, programandu-va la o consultatie la numarul de telefon: 0724572908.