Rinoplastie (operatie la nas)

Rinoplastia sau remodelarea nasului

Puterea, curajul, spontaneitatea, frumusetea, tandretea, sensibilitatea si delicatetea, toate sunt trasaturi de caracter ce sunt asociate cu diferite forme ale nasului. Prin pozitionarea sa la nivelul etajului mijlociu al fetei, nasul transmite o gama larga de informatii cu privire la tipul de personalitate, statusul psihic si de ce nu, capacitatea noastra de integrare in comunitate. Nu de putine ori oamenii cu un nas “borcanat” au fost catalogati eronat ca fiind lenesi, delasatori si lipsiti de ambitie. Stim prea bine ca personale cu nas acvilin (cu “cocoasa”) sunt privite de persoanele din jur ca fiind mult prea pretentioase, zgarcite si intransingente. In lumina celor prezentate, efectuarea rinoplastiei devine o necesitatea in contextul societatii moderne actuale in care imaginea a devenit extrem de importanta atat pentru dezvoltarea carierei, cat si pentru o integrare sociala cat mai facila.

Rinoplastia presupune remodelarea regiunii nazale in scopul obtinerii formei dorite, precum si al redobandirii functionalitatii in cazurile severe, in care modificarile de forma sunt asociate cu anomalii ale structurilor interne nazale.

Prin pozitionare in centrul regiunii faciale, nasul ocupa un loc extrem de important in obtinerea idealului de frumusete asa cum il percep majoritatea pacientelor mele. Obtinerea armoniei faciale depinde fara doar si poate de integrarea celor trei regiuni anatomice primordiale ale fetei: regiunea orbitala care include ochiul, pleopapele si sprancenele, regiunea bucala din care fac parte buzele ca element principal, santurile nazogeniene si ridurile marioneta, precum si regiunea nazala considerata de multi chirurgi esteticieni o zona de echilibru al fetei.

In continuare va voi prezenta succint cateva detalii menite sa va orienteza la inceputul “drumului” spre obtinerea idealului dumneavoastra de frumusete, concentrandu-ne cu aceasta ocazie asupra interventiei chirurgicale de rinoplastie.

Remodelarea regiunii nazale se realizeaza cu anestezie generala, durata interventiei chirurgicale fiind de aproximativ 90 de minute. Pentru corectarea defectelor de forma si structura interna folosesc tehnica inchisa de rinoplastice ce presupune efectuarea tuturor procedurilor intraoperatorii prin intermediul unor incizii intranazale, evitand astfel formarea de cicatrici la nivelul etajului mediu al fetei.

Prin intermediul inciziilor intranazale pot corecta defecte precum:

– nasul acvilin sau “cocoasa” nazala;

– nasul  lat cu baza larga de implantare;

– nasul rotand (numit si nas “borcanat”);

– deviatia de sept cu asimetrie narinara;

– anomaliile aripilor nazale.

La sfarsitul interventiei chirurgicale se practica imobilizarea externa a regiunii nazale prin utilizarea unei atele ce asigura atat stabilitate, cat si protectie impotriva micilor traumatisme accidentale. Imobilizarea interna si hemostaza se realizeaza prin inserarea unor mese intranazale care raman in pozitie timp de 48 de ore dupa finalizarea procedurii.

Dupa efectuarea rinoplastiei pacienta paraseste clinica la 24 de ore de la terminarea interventiei, timp necesar monitorizarii postoperatorii.  Mesele intranazale sunt indepartate in cea de a doua zi dupa efectuarea interventiei chirurgicale, imobilizarea externa mentinandu-se pana la 14 zile dupa efectuarea remodelarii nazale.

Rezultatul interventiei chirurgicale este vizibil inca de la iesirea din sala de operatii, insa pacienta se poate bucura cu adevarat  de rezultat dupa aproximativ 14 zile de la procedura, timp necesar indepartarii mijloacelor de imobilizare externa, precum si retragerii in totalitate a echimozelor (vanatailor).

Recomand cu incredere rinoplastia ca procedeu de infrumusetare tuturor pacientilor care au modificari de forma ce le afecteaza calitatea vietii prin crearea de complexe cu privire la aspectul fizic, precum si acelor pacienti care prin modificarile structurale interne au dificultati in respiratie sau mentinerea efortului fizic prelungit.

Inchei prin a va spune ca nu am intentionat sa insist asupra pasilor intraoperatori ai interventiei chirurgicale deoarece acestea informatii sunt adesea neplacute pentru persoanele fara pregatire medicala si menite sa scada entuziasmul acelor pacienti care se afla in situatia de a lua o decizie importanta pentru imaginea si personalitatea lor. Cu toate acestea experienta imi permite sa afirm ca rezultatele rinoplastiei prin rasunetul pe care il au asupra personalitatii  si redobandirii increderii de sine depasesc cu mult micile inconveniente reprezentate de durerile postoperatorii sau vanataile perioculare tranzitorii.

Descoperiti cum va puteti atinge idealul de frumusete, programandu-va la o consultatie la numarul de telefon: 0724572908.