Tratament botox pentru riduri

Intinerirea faciala prin tratamentul ridurilor de expresie cu toxina botulinica sau botox, asa cum este cunoscut de publicul larg, se mentine inca din anul 2000 pe primul loc in topul procedurilor de reintinerire faciala non-chirurgicala. In ultimul an, un numar record de peste 6 milioane de americani au apelat la aceasta interventie pentru combaterea ridurilor de expresie. Statistica incurajatoare este determinata de rezultatele foarte bune obtinute, gradul de satisfactie ridicat al pacientilor, repetabilitatea si reversibilitatea procedurii, precum si de efectele adverse limitate.

Botoxul este o substanta chimica frecvent utilizata pentru tratamentul unei game variate de afectiuni din sfera neurologica, oftalmologica, dermatologica si urologica. Fara doar si poate, botoxul si-a dovedit eficienta in multiple afectiuni, proprietatile benefice ale acesteia stand la baza imbunatatirii calitatii vietii pacientilor afectati de migrene, incontinenta urinara, transpiratie excesiva, strabism si multe altele.

Daca doriti o consultatie online tot ce trebuie sa faceti este sa ne trimiteti o fotografie cu zona problema si sa completati formularul din urmatorul link: CONSULTATIE ONLINE

Exista numeroase beneficii pe care molecula chimica botox le poate aduce in imbunatatirea aspectului fetei, prin diminuarea ridurilor de expresie. Este o procedura sigura, lipsita de riscuri mari, ceea ce este confirmat si de numeroase studii clinice dedicate acestei molecule. In plus, avem confirmarea in timp prin utilizarea frecventa (peste 6 milioane de pacienti satisfacuti de rezultatele injectiei cu botox doar in Statele Unite ale Americii). Aprobarea FDA (Food and Drug Administration) din SUA, precum si a altor 70 de alte state confirma siguranta produsului si certifica efectele benefice ale acestuia.

Ridurile de expresie sunt rezultatul contractiei repetate a musculaturii faciale si apar adesea dupa varsta de 25 de ani, in cazul persoanelor active, prin pierderea echilibrului dintre planul profund muscular si tegumentul superficial. Alti factori care contribuie la aparitia ridurilor sunt modificarea profilului hormonal prin reducerea cantitatii de colagen dermic, expunerea la radiatii solare prin alterarea structurii epidermului, stresul, alimentatia deficitara si igiena necorespunzatoare.

Prin injectarea toxinei botulinice de tip A se urmareste paralizarea masei musculare faciale, care, prin contractie repetata, produce ridurile tegumentare de expresie. Molecula actioneaza la baza piramidei fiziopatologice. In baza unui algoritm atent stabilit inaintea procedurii, se injecteaza botoxul tintit in zonele in care s-a pierdut echilibrul muschi – tegument. Termenul de paralizie musculara poate parea infricosator si starneste reticienta cu privire la efectuarea acestei proceduri, dar studiile clinice dedicate acestui subiect arata ca doza frecventa utilizata in scop estetic (aproximativ 50 U.I. de toxina botulinica de tip A) este o cantitate complet inofensiva pentru organismul uman.

Botoxul este recomandat pentru proprietatile sale miorelaxante, avand capacitatea de blocare a impulsurilor nervoase la nivelul masei musculare tratate. Principala intrebuintare este combaterea ridurilor de expresie localizate la nivelul regiunii intersprancenoase, riduri verticale severe ce apar in timpul incruntarii. Asocierea toxinei botulinice cu acidul hialuronic pentru combaterea ridurilor este salutara si adesea folosita pentru obtinerea unor rezultate extraordinare.

Procedura dureaza aproximativ 25 de minute si consta in injectarea zonei tinta cu toxina botulinica, in conformitate cu recomandarile specifice produsului utilizat. Este o procedura nedureroasa, nefiind necesara utilizarea anesteziei sau a sedativului. Dupa injectare se recomanda evitarea decubitului (intinderea pe spate) timp de patru pana la sase ore, pentru a mentine botoxul la locul de injectare si a evita difuziunea acestuia. Pacienta isi va putea relua activitatile zilnice, fara limitari, la aproximativ doua ore dupa finalizarea injectarii botoxului. Este foarte important de stiut ca efectul toxinei botulinice se instaleaza progresiv in decursul a 4 – 7 zile dupa efectuarea procedurii si se mentine intre 6 – 12 luni in functie de capacitatea individuala de metabolizare a substantei.

Reactiile adverse dupa tratamentul cu botox tip A sunt rare, nu sunt periculoase si apar prin nerespectarea recomandarilor de conduita procedurale si postprocedurale. Sunt considerate reactii adverse migrenele tranzitorii, ptoza (caderea) pleoapei, diminuarea tranzitorie a vederii si paralizia altor muschi decat cei tratati. Dozajul adecvat cazului, respectarea recomandarilor primite precum si o buna colaborare cu medicul estetician reprezinta certitudinea succesului acestei proceduri de intinerire faciala.

Recomand intinerirea faciala prin utilizarea botoxului pacientelor cu varste cuprinse intre 25 si 65 de ani, cu riduri de expresie moderate si severe localizate la nivelul regiunii intersprancenoase, prezente in repaus si accentuate de modificarile mimicii. Pentru obtinerea unor rezultate extraordinare se poate opta pentru asocierea acestei tehnici cu rejuvenarea etajelor mijlociu si inferior al fetei prin utilizarea acidului hialuronic, metoda reomandata cu precadere pacientelor cu varsta cuprinsa intre 40-70 de ani.

Armonia faciala este considerata a fi unul dintre pilonii de baza ai frumusetii asa cum este aceasta perceputa de majoritatea pacientelor mele, prin urmare recomand cu fiecare ocazie o documentare riguroasa cu privire la efectuarea acestei proceduri estetice. Consider si recomand ca in momentul  alegerii chirurgului estetician sa se tina cont de apecte precum: apartenenta acestuia la societatile nationale de profil (garant al calitatii actului medical), experienta practica in domeniul chirurgiei si medicinii estetice, nota personala care sa permita o buna colaborare medic – pacient si nu in ultimul rand ambientul necesar efectuarii procedurii. Imi doresc ca prin aceste randuri sa atrag atentia acelor paciente care se afla in fata unei decizii importante pentru imaginea lor si care pot fi tentate de mirajul formei fara fond, riscand sa fie tratate chiar de persoane fara certificat de libera practica, ascunse in spatele unei imaginii supradimensionate.

Descoperiti cum va puteti atinge idealul de frumusete, programandu-va la o consultatie la numarul de telefon: 0724572908.

Daca doriti o consultatie online tot ce trebuie sa faceti este sa ne trimiteti o fotografie cu zona problema si sa completati formularul din urmatorul link: CONSULTATIE ONLINE