Labioplastia (corectia asimetriei labiale)

Labioplastia sau interventia chirurgicala de remodelare a labiilor este operatia prin care corectam diferentele de volum dintre labii asigurand simetrizarea acestora si inlaturand cu acest prilej riscul aparitiei infectiilor locale repetate ce apar la aceste paciente.

labioplastie

Cum afecteaza labioplastia viata sexuala?

In urma interventiei chirurgicale de micsorare si simetrizare a labiilor pacientele mele isi recapata increderea de sine redescoperindu-si intimitatea si scapa de episoadele repetitive de infectii locale repetitive atat de neplacute. Imbunatatirea vietii sexuale prin inlaturarea durerilor din timpul actului sexual reprezinta un alt avantaj al efectuarii acestei interventii chirurgicale.

Prin remodelarea regiunii genitale obtinem de asemenea un rezultat estetic foarte bun, necesar recastigarii increderii de sine si reechilibrarii psihilogice.

Interventia chirurgicala de remodelare a labiilor se realizeaza cu anestezie locala, durata totala a interventiei fiind de 30 de minute. Procedura este bine standardizata si presupune inlaturarea pielii in exces in scopul obtinerii simetriei si volumui dorit. Postoperaqtor pacienta se externeaza la 2 ore, ulterior trebuind sa respecte recomandarile postoperatorii clasice oricarei interventii chirurgicale: evitarea efortului prelungit, evitarea inotului, igiena locala riguroasa si reveniirea in clinica pentru reevaluarea periodica.

Activitatea sexuala poate fi reluata dupa aproximativ 10 zile de la efectuarea interventiei chirurgicale de micsorare a labiilor. Firele de sutura sunt indepartate la aproximativ 14 zile postoperator, in tot acest interval pacienta nefiind pansata, ci doar toaletata local foarte riguros.

Epilatul regiunii inghinale nu este recomandata timp de 21 de zile dupa efectuarea interventiei chirurgicale inlaturand astfel riscul de aparitie a infectiei sau a altor complicatiilocale. Le recomand pacientelor mele sa se epileze cu aproximativ 3 zile inaintea efectuarii interventiei chirurgicale de micsorare si simetrizare a labiilor.

Rezultatele interventiei chirurgicale pot fi apreciate inca de la iesirea din sala de operatii, insa rezultatul final este vizibil la aproximativ 2 saptamani de la operatie, timp necesar retragerii echimozelor. Tehnica de labioplastie pe care o folosesc nu lasa cicatrici vizibile.

Descoperiti cum va puteti atinge idealul de frumusete programandu-va la o consultatie la numarul de telefon: 0724572908.