Tratament cicatrici prin excizie

Tratament cicatrici prin excizie

Pe langa aspectul neplacut, cicatricile inestetice de la nivelul pielii nu fac decat sa ne aminteasca de momente nefericite din viata noastra. Este normal si natural sa ne dorim indepartarea acestora.

In functie de dimensiunile cicatricilor, Dr. Catalin Bejinariu foloseste mai multe tehnici de indepartare a acestora. Excizia zonei cicatriceale ramane standardul de aur” in ceea ce priveste indepartarea acestui tesut dur si inestetic. Este utilizata frecvent tehnica eliptica de excizie a cicatricilor, urmarindu-se totodata indepartarea substratului care a permis formarea acestora.

Interventia chirurgicala de excizie a cicatricilor cutanate se efectueaza de obicei cu anestezie locala, durata totala a operatiei fiind de aproximativ 30 de minute. In acest timp, se infiltreaza zona-tinta cu anestezic, se indeparteaza tesutul cicatriceal si, in final, se foloseste tehnica de sutura intradermica pentru obtinerea unei cicatrici de dimensiuni cat mai mici.

Activitatea profesionala se poate relua inca de a doua zi dupa finalizarea interventiei chirurgicale, exceptie facand cazurile in care prin natura localizarii (pliuri de flexie) se impune evitarea efortului fizic timp de aproximativ 7 zile.

Cicatricea postoperatorie este de dimensiuni foarte mici, fiind liniara si cu o grosime de aproximativ 1 mm. In functie de localizarea cicatricei, se plaseaza incizia in pliurile naturale ale pielii, reducand astfel suplimentar dimensiunile acesteia.

Rezultatul interventiei chirurgicale este vizibil inca de la iesirea din sala de operatii, insa aspectul estetic dorit se obtine abia la aproximativ 14 zile de la finalizare procedurii timp necesar vindecarii inciziilor.

In functie de dimensiunile cicatricei se poate pune problema utilizarii unui expander tisular sau folosirea unor tehnici mult mai complexe pe care insa le vom discuta in cursul consultatiei, rezumandu-ma in acest articol la prezentarea informatiilor intr-un mod cat mai succint.

Descoperiti cum va puteti atinge idealul de frumusete programandu-va la o consultatie la numarul de telefon: 0724572908.